Câinii și pisicile pot suferi de obezitate din cauza alimentației necorespunzătoare.
Este important de știut că obezitatea duce la apariția unor boli deosebit de grave și provoacă numeroase boli, cum ar fi:

  • Hipertensiune arterială
  • Boli cardiace și respiratorii
  • Osteoartrită
  • Boli renale
  • Anumite forme de cancer
  • Diabet

Cel mai important efect al obezității este scăderea speranței de viață cu până la 2,5 ani.
Obezitatea atât la câine cât și la pisică produce cu timpul instalarea afecțiunilor cardiace, hepatice, pancreatice, hormonale sau osteoarticulare.
Efectuate preventiv, analizele de laborator pot depista aceste boli în stadiul incipient, când tratamentul are cele mai mari șanse de reușită.
Exercițiile fizice și mișcarea sunt importante pentru animale și ajută la prevenirea obezității.

O situaţie întâlnită din ce în ce mai des în rândul animalelor de companie o reprezintă creşterea exagerată a greutăţii corporale
Obezitatea este o afecţiune gravă ce predispune animalul la diabet, hepatosteatoza, afecțiuni ale aparatului cardiovascular, respirator, precum şi afecţiuni ale aparatului locomotor, atât la câini cât și la pisici.
Alimentația necorespunzătoare şi activitatea fizică insuficientă sunt principalele cauze.

Așadar pentru a avea un câine sănătos, îți recomandăm să îl incluzi în rutina ta zilnică de exerciții fizice, la jogging în parc de exemplu.
De exemplu dalmațienii au nevoie de mai multă mișcare decât Yorkshire Terrier, așadar cel mai bine ar fi să ceri sfatul medicului veterinar.

Pisicile se pot îngrașa destul de ușor, nu ard la fel de multe calorii precum câinii. Poți să îi limitezi gustările și îi stabilești o dietă echilibrată.
Jucăriile speciale și mai ales joaca în compania altor pisici, le mențin în formă și foarte active

Dacă îți dorești mai mult pentru animăluțul tău poți apela la un program coerent și personalizat de exerciţii fizice conceput de un specialist, precum şi supraveghere medicală periodică. În 2005 Organizaţia PDSA (People’s Dispensary for Sick Animals) a demarat programul Pet Fit Club prin care să ajute animalele obeze să slăbească.

63 de câini, 26 de pisici şi şase iepuri au reușit să scape de aproximativ 400 de kg în total, adică să trăiască mai mult şi să fie mai fericite.

Ca și la om, transformările datorate exercițiului fizic pot fi remarcabile, iar animalele care scapă de kilogramele în exces trăiesc o viaţă sănătoasă şi fără dureri!

Pentru o viață sănătoasă, va așteptăm cu un set de analize specifice: Colesterol, Trigliceride, TGO, TGP, Glucoză și altele
Rapid. Sigur. Cu drag, pentru că nouă ne pasă.